zondag 16 juni 2013

Rondje Nederland

Dus wij vertrokken vrijdag middag richting Oirschot, voor onze eerste stop. Erwin heeft voor de sanering van de pomp een minigraver nodig. Dus gingen wij her en der in Nederland eerst even proef rijden en kijken wat er te koop staat. Net na Beesd kregen we panne. De klauw van de rem bleef hangen - de remklauw- dus. Veel rook en stink kwam van het achterwiel af. Toch maar gestopt en af laten koelen. Voor de zekerheid hebben we de ANWB gebeld. Gelukkig voor ons stonden we naast de vluchtstrook op een breed stuk gras, waar we naar beneden konden lopen een boomgaard in. Het zonnetje scheen, de ANWB was onderweg, wij lagen prins heerlijk. 
Na een half uur konden we weer en route. Prima! 
Dus weer door naar Oirschot, een mooie boerderij met ook wat leuke diertjes. Onder andere eekhoorntjes, kleine witte grond eekhoorntjes. Die trokken erg mijn aandacht. De minigravers deden me minder.
Erwin twijfelde enorm en dus gingen we er nog een nachtje over slapen. Dus door naar onze volgende afspraak in Meerlo, Limburg. Daar hebben we een achterbankje opgehaald om van de 4 persoonscamper een 6 persoonscamper te maken. Hier lekker gegeten in een mooi, bourgondisch restaurant en overnacht in een knusse Bed & Breakfast in een oude pastorie.
Zaterdag weer door naar de volgende minigraver. Onderweg in Nijmegen hebben we een koffiestop gemaakt in Nijmegen bij wasstraat collega's van Erwin, naar ik heb horen zeggen de grootste van Nederland met 13 autowasstraten, waarvan 3 in Belgiƫ. Het zag er prachtig, modern en geavanceerd uit. En weer door naar onze laatste bestemming in Rossum. Daar heeft Erwin fijn kunnen oefenen met een paar gravertjes, er lag een mooie hoop zand van de stratenmaker. Misschien dat hij zelf er iets minder blij van wordt als hij morgen zijn omgeschepte hoopje ziet.

En 's avonds weer retour naar Zaandam. Na 574 kilometer door Nederland te hebben getoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten