vrijdag 21 juni 2013

Bij de imker

Gisteravond kregen we het bericht dat we onze bijtjes op konden halen. Dus zijn we naar dieper Noord-Holland in gereden om bij de imker langs te gaan. Hij zelf had wel 60 kasten of meer staan! Het galmde daar ook van de zoemende bijen. Dit is zijn hobby. Hij 'teelt' makke bijen voor hobbyisten, die dus niet snel zullen steken. En hij teelt bijen voor de fruitteelt om te bestuiven en ook kweekt hij koninginnen.
Maar hieronder is onze nieuwe bewoners. Ons dieren aantal is van 93 stuks (we hebben onlangs een ruwe telling gedaan) verhoogt naar 40.093! 


Met de hulp van onze buurjongen Mark, die al hobby imker is, gaan wij ook leren imkeren. De bijen wonen vooralsnog in hun transporthuis omdat onze spaarkast nog te groot -en dus te koud- voor ze is. Waarschijnlijk gaan ze over twee weken weer verhuizen naar hun 'echte' huis, onze spaarkast. Afhankelijk van hoe ze groeien. En dat hangt natuurlijk ook we er af van het weer..... Dus misschien duurt het nog wel wat langer dan twee weken, zoals het er nu uit ziet. 
Met een beetje geluk hebben we nog een beetje honing rond eind juli, augustus... met cranberry's er in?
Hmmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten