zaterdag 11 mei 2013

Skinny mag naar buiten


Dit is een ram lammetje wat uit Balloo komt en heel veel pech heeft gehad in zijn nog korte leventje. Nadat ze uit Balloo waren opgehaald, 3 mama's met ieder één lammetje, stopte de mama van Skinny met melk geven. Dus Skinny werd zwakker, magerder en uiteindelijk wilde hij niet opstaan. Vandaar dat hij gedoopt is tot 'Skinny'. Wij zijn hem gaan bijvoeren met de fles. Dit is lastig als het al wat oudere lammetjes aan gaat, zij kunnen dit niet meer zo makkelijk leren. Drie keer per dag 'dwongen' wij Skinny om wat melk te drinken uit de fles. Wat ook hielp was een eetlustopwekker van de veearts, hierdoor krijgen ze 3 dagen trek en eten zelfstandig. Als het goed is blijft een diertje dan zelf door eten. Bij Skinny ging dit aardig, we bleven 1 keer per dag de fles geven. Toen bleek opeens dat hij kleine blazen rond zijn bekje kreeg. Wij op zoek naar wat dit zijn kan, het resultaat Zere Bekjes. Onwijs besmettelijk en ook lang besmettelijk. zucht. Omdat we Skinny al apart hadden gezet in het stalletje achter een hekje, zodat hij niet geplet zou worden, waren de anderen niet met hem in aanraking geweest en besloten we om de 3 mama's met de nu nog 2 lammetjes naar buiten te doen op het weiland. Inmiddels is dit zo'n twee weken geleden en woont Skinny al zo lang alleen... snif.
Maar vandaag kwam daar verandering in, zijn pukkels en korsten zijn verdwenen, hij eet als een bezetene en we hebben goedkeuring van de veearts.
Het deed ons wel even zeer om te zien dat juist zijn biologische mama hem de hardste opdonder gaf. Wat grappig is om te zien, is dat de hele kudde het doorheeft dat er een nieuwe is. Iedereen moet snuffelen en is nieuwsgierig. In het begin was er erg veel onrust, en werd Skinny flink op zijn plaats gezet. Ik heb een half uur staan kijken, vertwijfeld of ik arme nog niet héél sterke Skinny moest vangen en het later opnieuw proberen, voordat er opeens een eind aan zijn al korte en zieke leventje komt. Maar de gemoederen zijn inmiddels bedaard. Het is duidelijk dat hij nu 'one of the guys' is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten