vrijdag 10 mei 2013

Nog een mama eend

Hoera, deze mama eend heeft ook eitjes gelegd! Het zijn er al 6! Nu hebben wij geleerd dat eendjes eerst heeeel veel eitjes leggen en dan pas gaan broeden. Ik denk dat er nog 4 stuks bij komen en dat ze dan (hopelijk zoals een goede mama betaamt) lekker gaat broeden.
De eitjes die we in de broedmachine hebben, worden al zwaarder. Ik durf nog niet zo goed te kijken met de schouwlamp. Als je er te lang op schijnt, kan je de embryo verbranden.. Dus ik ben er spaarzaam mee. Wel zag ik wat rode vlekken zwemmen.. Hopelijk zijn dit goede tekenen. Ze liggen nu al 2 weken te garen, dus nog 2 te gaan. Spannend.
Hoera, mooi zijn ze, de eitjes. Veilig in een houten huisje, achter een houten palen afrastering waar de uitbrekende Houdini Willem niet bij kan komen! Hij was toevallig vandaag weer losgebroken. Ondanks de extra beveiligingen aan zijn slot, is hij toch weer ontsnapt. Gelukkig heeft hij geen schade toegebracht aan het terrein of de eitjes. 
We denken dat er ook baby Nijntjes onderweg zijn. Ook achter de houten palen beschutting wordt een tunnel gegraven waar strootjes in verzameld worden.. hmm, wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten