zaterdag 23 november 2013

Hooggeëerd bezoek


Gisteren kwamen we van de schaapjes terug door de kinderboerderij en toen kregen we bezoek van twee halsbandparkieten, in mijn woordenboek ken ik ze als Achapornissen... Net gegoogled, dit blijkt dus niet juist. Ze zien er prachtig uit en zijn zó ontzettend verschillen van duiven, eenden of kippen. We konden niet anders dan naar ze blijven kijken. Ik heb ze al meerdere keren zien over vliegen en gehoord, ze hebben een erg herkenbaar roepje. Maar nooit bij de kinderboerderij. Het leek ook net of ze óns aan het observeren waren. 
Op een vogelhuisje hebben we duivenkorreltjes gelegd, in de hoop dat ze daar zouden gaan eten. Het zijn natuurlijk toch wilde vogels, dus die kans is en was klein. Ze vlogen ook opeens weer weg. Uitgekeken denk ik.


Vandaag was ik vachten aan het sorteren, toen in de boom naast me, echt pál naast me opeens 4(!) Achapornissen in de boom vlogen. Ook weer naar mij kijkend, ze vlogen zelfs nog een paar takken lager. Ik denk, uiteindelijk, om de peertjes die nog als laatsten aan de boom hangen en niet om mijn zo onwijs animerende gezelschap. 
Erg grappig zijn ze.. Wie weet.. ooit.. zijn zij ook tam.. 
Ik heb veel geduld :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten