vrijdag 3 januari 2014

Ettertjes


De ettertjes breken los de laatste tijd.. 
Toen ik van de week 's avonds thuis kwam hadden ze het kippenvoer gevonden dat klaar stond om naar het kippeneiland te gaan. Zucht. Zoals je ziet zit Nijntje ook in het complot.

Toch moet ik er stiekem ook om glimlachen, ettertjes.

We hebben ze weer op de Dijk gehad. Achter een schapennet, dat ging weer hartstikke goed. Kunnen ze nog even genieten van de laatste grassprieten. Vonden ze ook erg leuk. 
Alleen toen Erwin ze 's avonds binnen ging zetten, schoot Lenny -de kleinste van het stel- er vandoor. Jippo - de grotere bruine- volgde doodleuk het voorbeeld van Lenny.
Zoef, of eigenlijk meer dribbel, gingen ze er met z'n tweetjes vandoor. De Dijk over. Joël op de fiets en Erwin al rennend er achteraan ondertussen mij bellend. Dus ik ook op de fiets, oeps zachte banden, in rap tempo gevolgd. Maar gelukkig zijn ze aan het einde, in Haaldersbroek, gestrand op een graslandje. Een buurman van daar heeft ze wat brokjes gegeven en een touwtje om gedaan. Dus eind goed al goed. 

Inmiddels staan ze overdag weer in de bak, die nu flink gebarricadeerd is met extra grote pallets/hekken. Want zelfs 4000 volt hield hen niet tegen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten